Reizen met kinderen lastig? Met deze 12 tips voor onderweg vliegt de tijd voorbij en is er veel lol! Probeer het ook.

Veel mensen denken dat de vakantie pas begint als ze op plaats van de bestemming zijn aangekomen. De reis er naar toe is een ‘moetje’ en het is jammer dat die vaak zo lang duurt, maar ja, het moet nu eenmaal om op je favoriete vakantieplek te komen. De één gaat daarom zelfs ’s nachts rijden en offert de broodnodige rust op om maar zo snel mogelijk te kunnen reizen. Wij kiezen er bewust voor om dat niet te doen. De vakantie begint op het moment dat we de voordeur achter ons dicht trekken. De reis er naar toe is al het begin van de vakantie. Er is onderweg al veel te zien en we zorgen voor lekkere broodjes voor onderweg.

Lees verder…

Wij bezoeken nooit voor de tweede keer dezelfde vakantieplek. We willen altijd nieuwe dingen zien en doen. We bereiden ons daarom altijd graag voor op onze vakantie. Voorpret is tenslotte al een prachtig begin van de vakantie. Dus vanaf het moment dat we hebben geboekt, bekijken we wat er in de omgeving te doen is. Én als we de taal nog niet machtig zijn, dan kopen we ook een klein woordenboekje om in ieder geval de basisdingen te kunnen zeggen in hun eigen taal. Zoals ’s ochtends het groeten met ‘Goedemorgen’. Ook de kinderen kunnen alvast meekijken. Zoeken op internet, maar er zijn vaak ook leuke reisgidsen voor kinderen, waarmee ze alvast in de vakantiestemming kunnen komen. Voor onderweg op de achterbank, of juist nog als je thuis bent.

Lees verder…

We hebben ons doel gehaald. We zijn met meer dan 100 accommodaties op 1 april echt live gegaan. En nu begint het dus eigenlijk pas. Werkt de site helemaal? Wat zijn de reacties? En vooral ook, verder gaan want er moeten nog veel meer vakantiewoningen op. We hebben nog veel meer in onze lijsten staan die erop kunnen!
Lees verder…

Eerder hadden we gedacht dat als we de target van 100 vakantieverblijven zouden halen we live zouden gaan. Maar we zijn gebleven bij het originele plan en dat is op 1 april live gaan. En nee, dat is niet als grap bedoeld 😉 . Naast de vakantieverblijven zijn er nog andere zaken die we goed willen hebben staan. Dus we zetten tot 1 april de puntjes op de i en blijven verder zoeken naar geschikte bestemmingen en vakantieverblijven.

Lees verder…

De afgelopen 3 weken zijn we al druk bezig met de voorbereidingen. Maar als je dan aan de slag gaat met de website, ontdek je dat het hebben van een logo wel heel handig is. Want als je weet welke kleuren dat heeft, dan kun je de website daar ook op afstemmen.

Gezamenlijk zijn we aan de slag gegaan. Met het zoeken naar allerlei afbeeldingen die we geschikt vinden. En wat vinden we mooi qua kleuren. En wat kan in deze website wel of niet? Uiteindelijk is Leo aan de slag gegaan en heeft alles samengesteld. En zo kwamen we uiteindelijk tot dit logo:

Logo vakanties voor grote gezinnen

We horen ook wel dat een logo niets uitmaakt, maar gevoelsmatig vinden we het wel fijn als het logo uitbeeldt wat deze site is 🙂 . Vind jij een logo belangrijk? En wat vind je van deze? Past dit een beetje hier?

De komende tijd gaan we bezig om de site verder in de kleuren te stylen, maar ook om ‘m alvast snel te vullen. Want zonder vakantieverblijven, hebben we natuurlijk niets te bieden.

We houden je op de hoogte!

jan
05

Het begin

Het begin van VakantiesVoorGroteGezinnen.nl

Wij (Leo & Hilleen) borrelen altijd van nieuwe ideeën. We zijn altijd in beweging en het is in ons huishouden nooit saai.

We ontmoetten elkaar op 24 augustus 1996 en het was liefde op het eerste gezicht. Exact 2 jaar later trouwden we en na vier zwangerschappen, kregen we 3 prachtige kinderen. Hoewel we vooraf altijd over de wens een even aantal kinderen te krijgen, bleef het bij drie. Ook om praktische redenen. Want met vier kinderen moet je zelfs een totaal andere auto kiezen. En hoewel we beseffen dat grote gezinnen pas vanaf vier kinderen worden gerekend, merken wij toch vaak al dat het met vijf mensen al lastig is. Veel familietarieven zijn op 4 personen berekend, veel vakantiehuizen zijn voor 2-4 personen. Ook huurtenten zijn vaak voor maximaal 4 personen. En elk jaar merken we hoeveel tijd we kwijt zijn aan het doorzoeken van accommodaties die volgens de aanbieder geschikt zijn, maar in onze ogen helemaal niet geschikt. Veel vakantieverblijven zijn kleiner dan je eigen huis en dan zou je ook nog eens een of meerdere personen in de woonkamer moeten laten slapen. Dat is niet praktisch. Zeker niet als je als ouders niet de hele avond buiten kunt zitten.

Kortom, vandaag is het idee geboren om een website te starten, waarop we een zo volledig overzicht gaan bieden van vakantiehuizen die écht geschikt zijn voor grote gezinnen. Maar dan in onze ogen en niet in de ogen van reisorganisaties. Reisorganisaties gaan voorbij aan behoeftes van grote gezinnen. Onvoldoende stoelen, onvoldoende bestek en ondertussen beweert men toch dat het voor zoveel personen geschikt is.

We hopen onszelf én jou heel veel tijd te kunnen besparen.

Wij zijn geen reisorganisatie, dus je kunt bij ons niet boeken. Je kunt alleen alvast een keuze maken, vakantiehuizen of accommodaties met elkaar vergelijken. Bij elk vakantieverblijf staat een button ‘Naar de aanbieder’. Als je hierop klikt, kom je op de pagina uit van de reisorganisatie waar je dit huis wel kunt reserveren. Mocht een link onverhoopt niet werken? Laat het ons weten. We passen het onmiddellijk aan!

En ben jij ook blij met ons initiatief? Laat een reactie hieronder achter. Ook als je nog iets mist, of iets anders zou willen zien… We staan open voor je suggestie(s).

Hartelijke groet,

Leo & Hilleen